مراسم گرامیداشت استاد شهید مرتضی مطهری در دانشکده الهیات و معارف اسلامی برگزار شد.

در سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و به همت دانشکده الهیات و معارف اسلامی مراسمی با حضور و سخنرانی استادانی فرهیخته با محوریت معلم شهید مرتضی مطهری برگزار گردید.
در ابتدای این مراسم دکتر علی کربلائی پازوکی ضمن گرامیداشت یاد و نام استاد مطهری و تبریک روز استاد به جایگاه و مقام این معلم دلسوز اشاره کرد و به بیان اندیشه ناب آن شهید در گسترش مفاهیم متعالی اسلام پرداخت.
استاد گروه معارف اسلامی دانشگاه با بیان عنوان )دیده بانی بیدار( برای استاد مرتضی مطهری ابراز داشت؛ استاد شهید مرتضی مطهری احیاگری ژرفاندیش بود که در حوزه تفکر اسلامی و احیاء فکر دینی افزون بر روشنگری، بر این باور بود که باید به تجدیدنظر و بازنگری در مورد بعضی مفاهیم و معارف دینی پرداخت و تصور پیشین و عوامانه از آنها را اصلاح نمود.
دکتر کربلائی پازوکی در جمع استادان و دانشجویان دانشکده الهیات و معارف اسلامی بیان داشت؛ مطهری اصلاحگری دردمند است که افزون بر مقابله با جریان نفاق فکری، تحریف و خرافه گرایی در حوزه مسائل نظری و اجتماعی مسلمین که به افول تمدن اسلامی انجامیده بود از بین جریانهای انسدادی تحجرگرا واخباری گری افراطی وگرایشهای تفریطی تجددطلب، با روشی اجتهادی و نوین به نظریهپردازی در مورد مسائل فکری، فرهنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
در ادامه این مراسم که با حضور پرشور استادان و دانشجویان برگزار گردید دکتر محسن قاسم پور راوندی، استاد تمام گروه علوم قرآن و حدیث نیز ضمن تبریک روز استاد و اهمیت جایگاه معلمی به بیان مطالبی در خصوص آثار و کتاب های استاد مطهری و لزوم توجه بیشتر به این آثار پرداخت.
رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی با اشاره به پیوند عقلانیت و دیانت در نگاه استاد شهید مطهری، بیان داشت؛ از دغدغه های او می توان به دغدغه دین وپاسخ گویی آموزه های دینی به نیازهای انسان معاصر اشاره کرد. او نه گرفتار تعصب بود و نه دچار ساده سازی می شد. هنر او در ترجمه و بیان اندیشه به زبان روز بود. استاد مطهری هم ریشه در سنت فلسفه اسلامی داشت وهم به اقتضائات زمانه آگاه بود. او اهل نقد وتحلیل بود نه حذف.
دکتر قاسم پور ادامه داد؛ از نظر شهید مطهری اساتید دانشگاه مسئولیت سنگینی دارند، مسئولیت صیانت از آزاد اندیشی به معنای واقعی کلام ومسئولیت تربیت نسلی که نه صرفا متخصص باشند بلکه انسان هایی خردمند، مسئول و متعهد نسبت به ارزش های انسانی ودینی تربیت شوند. او فرزند زمان بود. نوسازی اندیشه دینی با زبان عقلانی و قابل فهم از نوآوری های او بود.
رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی پاسخگویی به شبهات زمانه، مرزبندی با تحجر را از محورهای شخصیت علمی و معرفتی استاد شهید دانست و در خصوص ویژگی شخصیتی استاد مطهری عنوان نمود؛ ایشان نگاهی نو به مقوله زن وخانواده داشت و در کنار اینها او یک سالک الی الله و به معنای واقعی متعبد بود. در عرصه قرآن وتفسیر پژوهی نیز دارای اندیشه هایی بکر بود. به خصوص در عرصه تفسیر موضوعی کتاب هایی مانند عدل الهی، انسان وسرنوشت، انسان وایمان، انسان کامل، نمونه هایی از اهتمام ایشان به تفسیر موضوعی است.
در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر صالح حسن زاده در ارتباط با استاد مرتضی مطهری بیان داشت؛ شهید مطهری با رویکرد عقلانی توانست در برابر شبهات مکاتب مادی و الحادی سدی مستحکم بنا کند و توانست بدون این که فلسفه را به شکل کلام در آورد، با الهام از وحی قرآنی، مبانی عقاید و اصول اسلام را تحکیم نماید.
مدیر گروه معارف اسلامی دفاع از عقاید دینی و پاسداری از سنگرهای اعتقادی به روشهای متنوع از قبیل 1.شرح و بسط اصول فلسفه علامه طباطبائی در برابر تفکرات مادی ۲.تدوین کتاب انسان و سرنوشت در تقابل با جبرگرایی ۳. تدوین کتاب حجاب در برابر ترویج برهنگی و بی عفتی ۴.نگارش کتاب حماسه های حسینی ع در برابر تحریفات ۵.مبارزه با سنت زدگی متحجرانه و روشنفکری خودباخته۶. تلاش برای آسیب شناسی و احیأگری دینی توانست با شناخت آسیب ها و شبهات، پاسخ ها و درمانهایی برای آنها ارائه نماید و این اندیشه ها و آثار شهید مطهری به دلیل عقلانی و منطقی بودن و اتکا به اسلام حقیقی و آموزهای معصومان (ع ) پس از گذشت سالها، هنوز تازه و کاملا قابل استفاده اند.
نظر شما :